"Zwanenburgs Pagetraffic.nl zorgt voor meer verkeer naar uw website"

11 juli 2011

Onderstaand artikel is afgelopen week verschenen in de Hoofddorpse Courant, die verspreid wordt in de gemeente Haarlemmermeer waar Bratpack gevestigd is.

Het Zwanenburgse bedrijf Bratpack heeft de dienst Pagetraffic.nl gelanceerd. Pagetraffic zorgt ervoor dat juist jóuw website optimaal vindbaar is bij Google en andere zoekmachines. Hierdoor worden meer relevante bezoekers naar de website of webshop getrokken.

Vroeger, en dan praten we niet eens over zo heel lang geleden, moest je er als bedrijf voor zorgen dat een website had. Zonder site dreigde je de boot te missen. Nu nagenoeg elke onderneming er een heeft, is het uiterst belangrijk dat je goed zichtbaar bent in de zoekresultaten. Dat mensen je snel kunnen vinden. Immers, het aantal klanten dat zich eerst oriënteert via een site is enorm en neemt nog steeds toe. Dat zijn zowel consumenten als zakelijke klanten. Winkeliers merken bijvoorbeeld ook dat de link tussen een digitaal- en fysiek verkooppunt steeds sterker wordt.

Je bedrijf snel en goed vindbaar maken op internet, is het advies van Peter Hut, Frank de Lange en Edwin Meijer, de drie jonge ondernemers achter Pagetraffic die in hun omgeving nogal eens hoorden dat met peperdure advertenties zo weinig resultaat werd behaald. “Dat kan ook anders. Wij bieden veel rendement tegen een laag tarief”, zegt het drietal dat eerst uitlegt hoe het allemaal werkt bij een zoekmachine. “Stel, je gaat naar Google en je tikt ‘fietsenwinkel in Zwanenburg’ of ‘restaurant in Hoofddorp’ in. Je krijgt dan keurig een opsomming van alle fietswinkels en alle restaurants. Waar het aan ligt dat het ene bedrijf hoger op die lijst staat dan het andere? Google beoordeelt een website op ruim 200 punten. Deze worden opgesplitst in drie factoren: tekst, techniek en populariteit. Aan de hand hiervan wordt de positie van de website van een bedrijf bepaald. Dus hoe beter de site is, hoe hoger die op de lijst staat en hoe meer bezoek deze trekt.”
Onderzoek heeft uitgewezen dat de meeste mensen niet verder kijken dan de eerste vijf, zes sites. “Om beter gevonden te kunnen worden moet jóuw website er dus uitspringen. Wat wij doen is in overleg met de klant en zijn websitebeheerder de genoemde drie factoren dusdanig verbeteren dat bij Google de waardering voor de website flink toeneemt en het bedrijf hoger op de lijst komt te staan. Dankzij deze zoekmachine-optimalisatie worden meer relevante bezoekers naar de website of webshop getrokken. Relevante bezoekers zijn mensen die gericht een bepaald product zoeken. Als je goed gevonden wordt krijg je meer aanvragen, zo simpel ligt dat. Het beter vindbaar maken in de zoekresultaten doen wij inmiddels voor 120 bedrijven en nog dagelijks komen er nieuwe en tevreden klanten bij. Het concept werkt écht”, verzekeren Hut, De Lange en Meijer, drie Haarlemmermeerse jongens die met hun voeten stevig in de klei zijn blijven staan en goede diensten willen leveren tegen een aantrekkelijk bedrag.

Het aantal mensen dat van internet gebruik maakt stijgt nog steeds. En dat geldt voor alle leeftijdsgroepen. Door advertenties bij Google en Bing te plaatsen worden snel en effectief relevante bezoekers naar een website getrokken. Ook daarbij kunnen de specialisten van Pagetraffic helpen.

Pagetraffic.nl maakt deel uit van Bratpack Internetdiensten. Behalve in Nederland is het bedrijf actief in België, Engeland en Ierland en heeft de ambitie om ook in Amerika en Canada de vleugels uit te slaan. Bratpack doet waar het goed in is en heeft zich om die reden inmiddels opgewerkt tot marktleider in het leveren van internetdiensten aan bedrijven in de tuinbranche. Het bedrijf werd bijna tien jaar geleden opgericht door de vrienden Peter Hut, Frank de Lange en Edwin Meijer. Begonnen op een Zwanenburgs zolderkamertje heeft Bratpack inmiddels elf mensen fulltime in dienst en het bedrijf groeit nog steeds. In maart 2009 werd het huidige en ruime pand schuin tegenover de nieuwe brug van Zwanenburg betrokken.

Pagetraffic.nl
Zwanenburgerdijk 303A
1161 NM Zwanenburg
T: (020) 497 60 46
E: info@pagetraffic.nl
I: www.pagetraffic.nl