"Snelheid website factor van belang voor Google"

17 mei 2010

De snelheid waarmee een website geopend wordt, is een belangrijke factor die Google sinds dit jaar gebruikt om websites in de lijst van zoekresultaten te positioneren. Met een paar kleine aandachtspunten is het eenvoudig om zelf de snelheid van uw website op orde te houden:

  • Digitale camera's maken tegenwoordig schitterende foto's. Helaas kunnen computerschermen deze kwaliteit vrijwel nooit overbrengen op de bezoeker van uw website. Een kleine foto, van lage resolutie, opent vele malen sneller en vertraagd uw website niet onnodig. Bovendien ziet een bezoeker het verschil toch vrijwel niet.
  • Vermijd lange teksten op pagina's, overmatig fotogebruik en andere storende elementen op uw website. Alleen zaken die relevant zijn voor uw bezoekers moeten zichtbaar zijn. Dat komt niet alleen ten goede aan de snelheid, uw website zal er ook beter door scoren bij bezoekers.
  • In overleg met Bratpack kan de techniek van uw website verbeterd worden. Organisaties die gebruik maken van onze zoekmachine marketing diensten kunnen erop rekenen dat de snelheid geanalyseerd en waar mogelijk verbeterd wordt.

Natuurlijk is snelheid niet de enige factor van belang: er zijn honderden zaken om rekening mee te houden. Snelheid is er daar, sinds kort, dus één van en verdient serieuze aandacht.