Online fotowedstrijd De 12 Landschappen groot succes!

22 september 2009

De 12 Landschappen heeft samen met Bratpack een online fotowedstrijd georganiseerd. Met meer dan 3.600 inzendingen is deze campagne een groot succes geweest. De foto's die via de speciale actiesite ingezonden zijn prijken inmiddels op een groot aantal streekbussen waarbij minister Verburg in Zuid Holland de eerste speciale bus "doopte".

Streekbussen zien er de komende twee weken anders uit: ze hebben grote landschapsfoto's op de zijkant. Minister Gerda Verburg van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) gaf vanmiddag het startsein voor deze actie.

Drie maanden lang kon iedereen zijn favoriete landschapsfoto opsturen naar de 12 landschappen. Dat leverde meer dan 3600 inzendingen op. De winnende foto's zijn per provincie twee weken lang op de zijkant van lokale bussen te zien. In totaal rijden er 500 van zulke streekbussen door Nederland. Volgens minister Verburg "12 prachtige foto's van Nederlandse landschappen, in elke provincie een andere. Zodat iedereen kan zien hoe mooi Nederland is."

Polder Middelblok
Abe Maaijen, de winnaar in Zuid-Holland, kreeg uit handen van minister Verburg zijn prijs tijdens de startmanifestatie op het Malieveld in Den Haag. Hij heeft de polder Middelblok in Gouderak gefotografferd, gehuld in een laag nevel, in het licht van de ondergaande zon.

"U kunt vanaf nu gaan genieten van landschap in de stad. En vergeet niet, krachtige landschappen in een vitaal platteland hebben stedelingen veel te bieden. Dat vraagt om wederkerigheid. Ik doe dan ook een beroep op stedelingen om ons platteland en onze mooie landschappen mooi te houden. En om de handen uit de mouwen te steken", aldus minister Verburg.

Campagne
'Een mooier landschap, maak het mee', is dan ook de slogan van de campagne die LNV - samen met een groot aantal partijen, waaronder de 12 Landschappen - deze zomer is gestart.