Bratpack implementeert SiteSearch & Ecommerce opties Google Analytics

15 april 2009

Google Adwords en Google Analytics bieden u op dit moment al een schat aan informatie. Alle websites waarvoor Bratpack de zoekmachine marketing verzorgt worden uitgebreid met functionaliteiten als SiteSearch en Ecommercie opties (indien van toepassing).

Via Google Sitesearch worden de zoekopdrachten die gebruikers intypen in het eigen zoekveld op uw website inzichtelijk gemaakt. Hierdoor krijgt u een goed beeld van hetgeen uw bezoekers willen vinden op uw website. Wellicht geven deze cijfers reden om artikelen in uw webshop anders weer te geven, andere links in uw menu op te nemen of uw homepage aan te passen. Een voorbeeld van een zoekveld vindt u op bijvoorbeeld www.bratpack.nl, rechts onderaan.

De Ecommerce mogelijkheden van Google Analytics bieden inzicht in de bestellingen die via uw webshop gedaan worden. Nu heeft u dat zelf ongetwijfeld al, maar via deze functies kunt u zien hoeveel bestellingen er gedaan worden door bezoekers die via een bepaald trefwoord op uw website gaan komen. Het vereist enig inzicht, maar ook hiermee kunt u veel dingen leren over uw bezoekers en het rendement in uw webshop verbeteren!