"Benauwde pashokjes stimuleren online shoppen"

17 maart 2009

Kleine, warme pashokjes met confronterende spiegels en fel licht. Uit een enquête van het tijdschrift Get In Shape blijkt dat 80 procent van de vrouwen zich niet prettig voelt in pashokjes en meer kleding online koopt. Van alle vrouwen shopt 64 procent online. Het afgelopen jaar kochten ze gemiddeld een derde van hun garderobe digitaal. Vrouwen die zich onprettig voelen in pashokjes blijken twee keer zo veel kleren online te kopen dan vrouwen die geen moeite hebben met pashokjes.

Rapportcijfer

Gemiddeld geven vrouwen 106 euro per maand uit aan nieuwe kleding en schoenen. Vrouwen die meer geld aan mode besteden geven zichzelf een hoger rapportcijfer voor de manier waarop ze zich kleden. Vrouwen die gemiddeld tot 45 euro per maand uitgeven geven zichzelf een 6,5, vrouwen die 150 euro of meer besteden gevenzichzelf een 7,6.

Twee derde van de respondenten kiest thuis voor ruime, makkelijk zittende kleding, zoals een joggingbroek met een slobbertrui, pyjama of badjas. Ook de schoenen gaan uit bij 92 procent. Het onderzoek is uitgevoerd door TeraKnowledge onder achthonderd Nederlandse vrouwen. Get in Shape ligt vanaf donderdag in de winkels. Dit is het laatste nummer.

Bron: Nu.nl