Habbo organiseert virtuele Elfstedentocht

4 januari 2009
Het is nu al zeker dat de Elfstedentocht dit jaar doorgaat. Op vrijdag 16 januari om 16.00 uur organiseert virtuele wereld Habbo.nl namelijk de eerste editie van de virtuele Elfstedentocht. Bezoekers van Habbo worden uitgedaagd om via de website een uitgebreid schaatsparcours te trotseren. De winnaar van deze digitale ‘tocht der tochten’ wacht eeuwige roem en een grote prijs.

In totaal moeten de deelnemers tweehonderd kamers in het virtuele hotel vol sneeuw en ijs doorschaatsen om de finishlijn te bereiken. Een flinke uitdaging, maar Lotus, Hotel Manager van Habbo.nl heeft hoge verwachtingen: “Met een gemiddelde leeftijd van 14,5 jaar is voor veel van onze bezoekers de ‘echte tocht’ meer legende dan herinnering. Op deze manier kunnen zij toch eens dit legendarische evenement meemaken. Langs de route is gratis snert en warme choco te krijgen. We verwachten dan ook dat duizenden Habbo’s mee zullen doen.“

Tijdens de tocht komen de Habbo’s langs virtuele ‘stempelposten’ waar ze codewoorden kunnen vinden die nodig zijn om kans te maken op de hoofdprijs. De Habbo die als eerste alle codewoorden vindt en opstuurt, wint 50 Credits (de betaaleenheid in Habbo), een virtuele trofee en natuurlijk de eeuwige roem. De overige deelnemers die de tocht succesvol uitlopen krijgen een virtueel lintje en maken kans op mooie prijzen.

De virtuele Elfstedentocht is ook te volgen via Habbo Radio, de internet radiozender van Habbo. De DJ’s van de zender (zelf ook actieve Habbo’s) zullen luisteraars voorzien van live commentaar en staan uitgebreid stil bij de einduitslag. Ook in de weken voor de tocht wordt er aandacht besteed aan het evenement tijdens meerdere voorbeschouwingen.