Jouwunieke.nl

11 november 2008

Wat is een eigen domeinnaam?
Een eigen .nl-domeinnaam is een woord, naam of zin, met of zonder cijfers, waarvan maar 1 ding vaststaat: hij eindigt op .nl! Je kan er een webadres (‘url’) mee maken of een e-mailadres waarvan je de naam helemaal zelf kiest, zowel voor als na de @. Dat maakt je website of je e-mailadres herkenbaar voor anderen. Voor je klanten, of voor je vrienden. Het adres is makkelijk te onthouden en is origineel. Maar je eigen domeinnaam is vooral even uniek als jijzelf!

Waarom een eigen .nl?
Met een persoonlijke .nl-domeinnaam heb je een eigen, herkenbare plek op internet. Je kunt deze gebruiken voor je eigen website of voor je eigen e-mailadres. Maar je kunt er ook je online winkel starten, een weblog beginnen, een digitaal fotoalbum presenteren of een forum starten voor goede discussies. Met je eigen domeinnaam maak je het persoonlijk en uniek.

Voor wie is een eigen .nl?
Een eigen domeinnaam heb je zo geregeld en het is helemaal niet duur. Een uniek .nl-adres is dus niet alleen weggelegd voor grote bedrijven, maar voor iedereen.

Wat kan je ermee doen?
Je eigen domeinnaam geeft je ontelbare mogelijkheden. Natuurlijk kan je een website maken, maar dat hoeft niet. Misschien wil je alleen een e-mailadres dat niemand anders heeft. We hebben enkele mogelijkheden op een rij gezet.

Website
Bepaal zelf welke url het meest passend is voor jouw bedrijf, of het makkelijkst te onthouden is voor je vrienden.

E-mail
Een website maken is niet nodig. Zodra je een eigen .nl-domeinnaam hebt, kan je makkelijk een origineel en persoonlijk e-mailadres aanmaken.

Online winkel
Registreer een domeinnaam en begin een webwinkel met een makkelijk te onthouden naam.

Weblog
Bij een persoonlijk dagboek hoort uiteraard een persoonlijk adres.

Fotoalbum
Jouw persoonlijke foto’s zet je natuurlijk het liefst op een site met een persoonlijke url.

De SIDN beheert alle .NL domeinnamen en besteed de komende zes weken veel aandacht aan het .NL domein. Bratpack is aangesloten bij de SIDN en werkt derhalve graag mee aan deze actie!