Zelf beeldadvertenties maken binnen Google Adwords

4 oktober 2008

Google heeft onlangs weer een tool toegevoegd binnen het Google Adwords programma. Vanaf nu is het mogelijk om binnen enkele minuten eenvoudig beeldadvertenties te maken.

Het mooie van deze tool is dat er automatisch meerdere formaten worden aangemaakt. Vanaf nu hoef je dus maar één beeldadvertentie te maken en Google transformeert deze automatisch naar alle andere formaten.

Het inhoudsnetwerk
Het was al veel langer mogelijk om zelfgemaakte beeldadvertenties te uploaden naar Adwords en deze te laten vertonen in het inhoudsnetwerk (alle sites die gebruik maken van Google Adsense). Over het algemeen hebben dergelijke advertenties een beter doorklikpercentage dan de gewone tekstvariant.

Google maakt het met deze tool dus zeer eenvoudig om nu online beeldadvertenties te maken die dan direct op het inhoudsnetwerk vertoond kunnen worden.

Hoe werkt het?
Het principe is heel eenvoudig. Men upload een afbeelding en een logo en voegt een tekst en een titel toe. Google maakt hier dan een redelijk professioneel ogende beeldadvertentie (banner) van.

Meer weten? info@bratpack.nl!