Ondernemer lapt 8 ton voor domeinnaam

6 oktober 2008
Het kost een beetje, maar dan heb je ook niks! Een Nederlandse startende ondernemer betaalde 800.000 dollar voor een domeinnaam. Misschien wel de duurste in Nederland. Wat er op de website komt te staan is voorlopig nog onduidelijk.

Dat meldt Zibb.nl vandaag. Op de betreffende website, printer.com staat momenteel alleen maar een aankondiging. De domeinnaam werd aangekocht via sedo.com, de online veilingsite voor domeinnamen.

Volgens Webwereld is een van de drijvende krachten achter printer.com ondernemer Bart Mossink. Hij verkocht in 2001 zijn web-ontwikkelbureau Amercom aan Unit4 Agresso. Printer.com kreeg 1,5 miljoen van investeerder, en ruim de helft is dus verdwenen met de aankoop van het domein. Het is waarschijnlijk de duurste domeinnaam van Nederlandse bodem. In 2000 ging voetbal.nl over de tafel voor 1 miljoen gulden.

Een paar tientjes
Wilt u ook een poging wagen? In de online veiling van Sedo staan duizenden interessante domeinnamen te koop. Creative ondernemers verzinnen een eigen domeinnaam, en registreren die voor 25 euro per jaar bij Bratpack. Succes!