Bijna 50% meer online opbrengst dankzij Google Ads

Koopkerstverlichting

www.koopkerstverlichting.nl

Bratpack resultaat: bijna 50% meer opbrengst vanuit Google Ads

Toegepaste diensten

✓ Webdevelopment
✓ Google Ad Grants
✓ Google Analytics

Introductie 

Zoals de naam al doet vermoeden kun je je kerstverlichting, kunstkerstbomen en andere kerstartikelen online bestellen bij koopkerstverlichting.nl. Deze webshop is een onderdeel van Tuincentrum de Oosteinde met 4 fysieke vestigingen. Zij wilden online meer verkopen en hebben Bratpack gevraagd hierbij te helpen.

Situatie

Elk jaar rond de kerstperiode barst de hevige concurrentiestrijd tussen kerstwebshop en tuincentra los. Vrijwel elk fysiek tuincentrum heeft een spectaculaire kerstshow. Maar ook online is het belangrijk om prominent aanwezig te zijn. Hierbij speelt prijs vaak een belangrijke rol. Wanneer de concurrent hetzelfde product goedkoper aanbiedt, is de kans groot dat een consument zijn/haar aankoop bij de concurrent doet. Daarom is in overleg met de klant afgestemd op welke producten de focus werd gelegd.

Aanpak

Om online meer omzet te genereren worden er jaarlijks Google Ads campagnes opgezet. Deze campagnes zijn elk jaar weer anders omdat het Google Ads landschap zich continu ontwikkeld. Wel is het zo dat bij webshops met een commerciële doelstelling het inzetten van shopping campagnes vaak het effectiefst blijkt, mits de prijsstelling van de producten marktconform zijn.   

Resultaat

In een vrij korte periode (1 oktober t/m 24 december 2019) zijn er mooie resultaten behaald ten opzichte van dezelfde periode in 2018. Door het instellen en optimaliseren van zoek- en shopping campagnes zijn de advertentiekosten gedaald met - 56% en is de opbrengst vanuit Google Ads gestegen met +49% ten opzichte van 2018.  

Nieuwsgierig geworden hoe we jou kunnen helpen je online ambities te realiseren?

Neem dan contact op met Bratpack: +31 (0)20 497 7081

Goede resultaten behalen voor onze klanten geeft mij de meeste voldoening

Heb jij online ambities?

Wij gaan de uitdaging graag aan. Wij maken al sinds 2002 online ambities waar. We ontwikkelen en realiseren op maat gemaakte websites en webshops, en bedenken effectieve, digitale strategieën en campagnes. Heb jij online ambities? Neem dan contact op met ons dan gaan we samen de show stelen.

* Velden met een * zijn verplicht