56% meer verkeer door te stoppen met Google Ads bij GroenrijkTilburg

GroenRijk Tilburg

www.groenrijktilburg.nl

Bratpack resultaat: 56% meer verkeer door te stoppen met Google Ads bij GroenRijk Tilburg.

Toegepaste diensten

✓ Webdevelopment
✓ Koppeling Kassasysteem, klantenkaart, CRM en CMS
✓ SEO
✓ SEO Copywriting
✓ Linkbuilding
✓ Remarketing
✓ Conversie optimalisatie
✓ Google Ads
✓ Google Analytics

Introductie

GroenRijk Tilburg is een veelzijdig bedrijf. Naast een tuincentrum hebben ze diverse webshops en een hoveniersbedrijf. GroenRijk Tilburg trekt via deze webshops (gericht op tuinmeubels, barbecues en overkappingen) klanten uit heel Brabant. Het bedrijf heeft Bratpack gevraagd hoe het meer rendement kan halen uit hun online marketing budget.

Situatie

Uit onze analyse kwam naar voren dat GroenRijk Tilburg veel geld investeerde in Google Ads advertenties, maar weinig tijd in zoekmachine optimalisatie. Verder constateerde Bratpack dat bezoekers via Google Ads korter op de website bleven, minder goed converteerden en weinig doorklikten naar de webshops. Tot slot was het vanwege de concurrentie in de regio belangrijk om het tuincentrum online beter te positioneren.

Aanpak

Wij hebben voorgesteld om het Google Ads budget volledig in te zetten voor zoekmachine optimalisatie. Hierdoor zouden de bezoekersaantallen op korte termijn weliswaar afnemen, maar op lange termijn juist toe. Bratpack heeft een groot deel van de content aangepast, verbeterd en zoekmachine vriendelijk opgebouwd, waarbij ook rekening is gehouden met de regio. En om bezoekers te verleiden ook eens de webshops te bezoeken, hebben we de inrichting van de website aangepast.

Resultaat

Er zijn 56% meer bezoekers via Google op de website terechtgekomen; een resultaat dat de afname via Google Ads ruimschoots compenseert. Omdat zoekmachine optimalisatie een duurzame investering is, bespaart GroenRijk Tilburg op de lange termijn. Zoekmachine optimalisatie trekt namelijk meer terugkerende bezoekers.

Nieuwsgierig geworden hoe we jou kunnen helpen je online ambities te realiseren?

Neem dan contact op met Bratpack: +31 (0)20 497 7081

Goede resultaten behalen voor onze klanten geeft mij de meeste voldoening

Heb jij online ambities?

Wij gaan de uitdaging graag aan. Wij maken al sinds 2002 online ambities waar. We ontwikkelen en realiseren op maat gemaakte websites en webshops, en bedenken effectieve, digitale strategieën en campagnes. Heb jij online ambities? Neem dan contact op met ons dan gaan we samen de show stelen.

* Velden met een * zijn verplicht