English
Kennismaken? Bel +31-20-4977081
Close Menu

Zo ga jij voorbereid de feestdagen tegemoet

Tijdens de laatste maanden van het jaar is er nog maar één ding waar de meeste mensen mee bezig zijn: voorbereiden op de feestdagen! De eerste pepernoten kun je rond augustus al in de supermarkten spotten. In oktober verschijnen er alweer foto’s op social media waarin wordt afgeteld naar Kerst. De kersttruien liggen vanaf november weer in de winkels. Iedereen lijkt in de ban van de feestdagen. Hoe kun je hier als onderneming het beste online op inspelen?

Wees creatief

December is een maand vol feestdagen. Op 5 december is het ouderwets gezellig tijdens pakjesavond. 25 en 26 december staan in het teken van Kerst. En natuurlijk wordt op 31 december en 1 januari weer een nieuw jaar ingeluid. Wat kenmerkt al deze feestdagen? Vrienden, familie, gezelligheid! Daarom is het van belang dat jouw website en webshop diezelfde sfeer uitstralen. Een paar ideeën:

 • een aangepast logo;
 • een andere headerfoto;
 • een interessante korting.

Het is belangrijk om ook op je social media kanalen actief te zijn tijdens deze maanden. Plaats visuele content waarin ditzelfde kerstgevoel duidelijk naar voren komt.

Zo ga jij voorbereid de feestdagen tegemoet

Wees gul

Laten we op dit laatste puntje, korting, nog wat dieper ingaan. Aan wat voor acties of aanbiedingen kun je hierbij het beste denken? Het is van belang dat je je goed probeert te verplaatsen in de potentiële klant. Voordeel is dat potentiële klanten rond deze tijd vatbaar zijn voor aanbiedingen. Ze doen er bijvoorbeeld alles aan om zoveel mogelijk koopjes naar binnen te slepen om al hun familieleden en vrienden van een leuk cadeau te kunnen voorzien. Probeer hierop in te spelen door hoge kortingen uit te delen en daarbij de urgentie te benadrukken. Waarom moet jouw klant persé dit product in huis halen? Hoe lang heeft hij of zij nog om van deze actie te kunnen profiteren?

Wees betrouwbaar

Het is cruciaal om juist in deze drukbezette maanden betrouwbaar over te komen. Verzeker de klant dat hij of zij bij jou altijd terecht kan voor de snelste levering en de beste aanbiedingen. Als de klant met de handen in het haar zit vanwege de laatste inkopen, moet jij de eerste zijn bij wie ze aan kunnen kloppen. Probeer je daarom zo duidelijk mogelijk te onderscheiden van andere bedrijven door de nadruk te leggen op jouw USP’s.

Haal alles uit de kast

Aangezien de concurrentie in deze maanden groter is dan normaal, is het belangrijk flink uit te pakken. Zet een AdWords campagne op die gericht is op de feestdagen en voeg een sitelink toe met een landingspagina die gericht is op de feestdagen. De concurrentie is groot tijdens december, dus zorg ervoor dat je voldoende budget hebt om je advertenties zichtbaar te houden voor degenen die je hoopt aan te trekken.

Hulp nodig?

Tijdens deze drukke wintermaanden kan het moeilijk zijn om het hoofd boven water te houden. Bratpack helpt je graag om een goede online marketingstrategie te bepalen voor de feestdagen. Neem gerust vrijblijvend contact met ons op!

Gepubliceerd op: 30-10-2017
Dit bericht is geschreven door:

Barry Disveld

Online Marketeer

Ook geschreven door Barry Disveld

Bratpack is jouw online partner, omdat wij:

 • Helpen om je online ambities te verwezenlijken;
 • Ontzorgen met online werkzaamheden, zodat je kunt ondernemen;
 • Sinds 2002 bewezen ervaring hebben in het bouwen van websites;
 • Meer dan 1.250 organisaties hebben geholpen met hun online ambities;
 • Een team zijn met meer dan 25 online specialisten;
 • Proactiviteit en persoonlijke communicatie in ons DNA hebben; 
 • Altijd bereid zijn om langs te komen voor een vrijblijvende kennismaking;
 • Investeren in klantcontact, flexibel zijn en zorgen voor een hoger online rendement.

Wil jij ook online je ambities verwezenlijken? Neem dan contact op met Bratpack voor een kennismaking en een lekkere kop koffie! Bel ons of vul het formulier in om een vrijblijvende afspraak te maken (indien je zelf lekkere koffie hebt komen we graag bij je langs).

Bel +31-20-4977081

Informatie aanvragen

Lees hier ons privacy statement.

Velden met een * zijn verplicht.