English
Kennismaken? Bel +31-20-4977081
Close Menu

Bratpack 15 jaar!

Van het ontwikkelen van websites op een zolderkamertje tot een groeiend bedrijf met ruim 25 medewerkers. Wij vertellen met veel plezier hoe Bratpack in 15 jaar is ontwikkeld tot een bedrijf met ambitieuze opdrachtgevers en werknemers. 

start Bratpack

Lancering van de eerste website in 2002

Op een dinsdagavond zitten Edwin Meijer, Peter Hut en Frank de Lange aan de bar bij voetbalclub RKVV NAS uit Zwanenburg. Al pratende komt het gesprek op een website. Peter en Frank weten hoe je een website moet maken en Edwin lijkt het leuk om de website van content te voorzien. Na kort overleg starten ze vrijwillig met de ontwikkeling van nasonline.nl. De website draait eerst op een zelf gebouwde server op Frank z’n slaapkamer en na enkele weken, op 1 januari 2002 wordt de website op een professionele server gelanceerd.

Een ‘echt’ kantoor en personeel

In 2003 besloten Frank, Edwin en Peter dat het tijd werd om de zolderkamer in te ruilen voor een echt kantoor. Via, via kwamen ze op de Heining in Zwanenburg terecht. In 2004 werd het eerste personeelslid, toen nog stagiair, Jeffry Breure aangenomen. Een jaar later werd besloten om van 70m2 naar 150m2 te verhuizen. Al snel werd dit kantoor uitgebreid met stagiaires en parttime personeel. Met inmiddels vast personeel verhuisde Bratpack in 2009 naar de huidige locatie, Zwanenburgerdijk 303a.

In april 2013 vond Peter dat het tijd werd voor een nieuwe uitdaging en verkocht zijn aandelen aan Edwin en Frank. Met de groei van het bedrijf werd Jeffry op 1 januari 2014 mede directeur en aandeelhouden van The Bratpack Group (welke weer eigenaar is van Bratpack B.V. / Garden Connect B.V. / Garden Connect Ltd.).

Van onze back- en front-end developers, accountmanagers, projectbegeleiders tot aan de online marketeers. Bratpack is uitgegroeid tot een veelzijdig bedrijf met een gezellige, ambitieuze groep van jonge professionals. De complete geschiedenis van Bratpack vindt je op de website.

Gepubliceerd op: 06-06-2017

Ook geschreven door

Bratpack denkt ook aan de maatschappij en het milieu

Bij Bratpack steunen we een aantal maatschappelijke initiatieven. De oprichters van Bratpack zijn nauw betrokken bij diverse stichtingen in de gemeentes Haarlemmermeer en Haarlemmerliede. Wij hebben aandacht voor de omgeving waarin wij opereren en dat is precies de reden waarom wij MVO een plek hebben gegeven binnen Bratpack.

Wist je bijvoorbeeld dat de directie vrijwilligerswerk doet bij jeugdvereniging Don Bosco en de lokale sportclubs ondersteunt? Ook op het kantoor van Bratpack heeft het streven naar een schoner milieu een prominente rol. Zo werken wij volgens de drie R’en: Reduce, Reuse en Recyle.

Groene energie en CO2 neutrale hosting

Op het kantoor wordt gebruik gemaakt van groene stroom. Op deze manier wordt er bijgedragen aan de productie van meer duurzame energie. Naast het gebruik van groene stroom werkt Bratpack met een groen datacenter. Voor alle energie die het datacenter verbruikt, worden nieuwe bomen aangeplant om zo de CO2-uitstoot te compenseren. Op het kantoor van Bratpack staan ook een aantal planten en bomen die zorgen dat medewerkers gezonde lucht kunnen inademen en daardoor productiever zijn. Tevens zetten wij in op energiebesparing door alle computers op kantoor ’s avonds ook echt uit te zetten in plaats van de slaapstand of vergrendeling.

FSC

Tot 2012 werden er bij Bratpack per maand 15 tot 20 pakken printpapier gebruikt. Sinds 2013 versturen wij onze facturen voor 99% per e-mail, dit was een papierbesparing van bijna 75%. Sinds die tijd hebben wij ook de stelregel om alleen te printen indien nodig. Moet er écht iets geprint worden? Dan maakt Bratpack gebruik van FSC goedgekeurd papier. Dit papier is gemaakt van hout dat op duurzame wijze is geoogst, zonder schade toe te brengen aan het bos. Op deze manier dragen wij ons steentje bij aan een betere en schonere planeet. Immers, een betere wereld begint bij jezelf!

Hergebruik

Al het afval van Bratpack wordt gescheiden zodat dit hergebruikt kan worden en restafval voorkomen wordt. Door het hergebruiken van afval komen er minder schadelijke stoffen in het milieu terecht. Op deze manier zorgt Bratpack er voor dat de wereld weer een stukje schoner wordt.

Informatie aanvragen

Velden met een * zijn verplicht.